Med et samlet budget på 90 millioner kr. skaber Aalborg Universitet (Institut for Elektroniske Systemer), Agilent Technologies og Infineon Technologies en højteknologisk platform i Aalborg.

Det område, man satser på inden for 4G, er kendt som LTE (Long Term Evolution), og alt tyder på, at dette system i løbet af de kommende år bliver den store teknologi inden for trådløs kommunikation.

Udviklingen vil have fokus på høj ydelse, let testbarhed, et lavt strømforbrug og lave produktionsomkostninger, så man ikke blot udvikler ny teknologi, men også via innovation og konkurrencedygtige løsninger skaber et kvantespring inden for 4G- og LTE-teknologi.

Universitetets samarbejdspartnere er den ledende internationale chipproducent Infineon Technologies med deres afdeling i Aalborg og amerikanske Agilent Technologies, som er verdens største virksomhed inden for testudstyr til mobilkommunikation. Som en del af det ambitiøse projekt har Agilent besluttet at etablere en udviklings- og testafdeling i Aalborg.

I udviklingen af nye trådløse teknologier er testforløbene noget af det mest komplicerede og tidskrævende. Testfasen tager normalt næsten en tredjedel af den samlede tid, men i samarbejde med Agilent stiler man mod at kunne effektivisere testbarheden ved at teste løbende i processen og derved gøre det endelige produkt billigere og mere konkurrencedygtigt.

"Det her er også en enestående mulighed for at få en chipproducent, et testhus og et universitet til at arbejde tæt sammen, og med midlerne fra Højteknologifonden kan vi skabe nogle løsninger, hvor man ikke bare skal satse på det sikre og på den måde gå forrest i innovationen." siger professor Preben Mogensen fra Aalborg Universitet.