Vi har lige lært om DVB-T, MPEG2 og MPEG4, men nu kommer DVB-T2 på banen for at bidrage til forvirringen.
DVB-T2 er en opgradering af DVB-T-standarden, der bruges til at transmittere komprimerede data frem til dit TV.
DVB-T2 er nødvendig fordi den har en større båndbredde, og der dermed kan sendes flere bits pr. sekund end i "almindelig" DVB-T.
Mere båndbredde er nødvendig, fordi vi får flere og flere HD-kanaler, der optager mere båndbredde end almindelige kanaler. Desuden kan vi måske også begynde at forvente efterspørgsel på kunne modtage 3D-TV hjemme i stuen, ligesom vi kender det fra biograferne og fra filmsuccesser som Avatar. Disse 3D-kanaler vil optage omkring 4 gange så meget båndbredde, som en "almindelig" kanal.
DVB-T2-teknologien er sådan set allerede klar. Den benyttes i England og er under indfasning i Sverige og Finland, men i Danmark går der nok lidt tid endnu. Og dette bliver endnu en omkostning for TV-seerne. Iflg. Ingeniøren vil den samlede udgift ligge på mellem 1,25 og 2 milliarder kroner.
Konsulent i DR, Carsten Corneliussen bedste bud på, hvornår de første DVB-T2-tiltag indføres i Danmark er om ca. 5 år, men han forklarer videre til Ingeniøren, at fremtiden vil byde på et pardigmeskift ift. danskernes syn på TV-apparatet. Vi skal til at vænne os til, at TV'et består af enkeltdele - skærm, boks, højttalere, kabler mv. - der jævnligt skal opgraderes på samme vis, som PC'ere bliver det i dag.