Slukningen af det analoge TV-signal og begyndelsen med det digitale TV-signal gik fint. Omkring kl. 0400 søndag morgen d. 01.11.2009 var de store sendere i Danmark koblet til. Omkring kl. 0600 var de fleste hjælpesendere også tilkoblet, beretter Broadcast Service Danmark, der stod for ændringerne.
Der har ikke været ret mange opkald vedr. problemer med overgangen. Nogle få hundrede har ringet ang. problemer, og disse har primært været vedr. instillingen af de nye TV-kanaler.
TV-kanalerne skiftede plads
De nye digitale TV-signaler tager meget plads rent frekvensmæssigt. Derfor er mange af de nye digitale TV-kanaler placeret på frekvenser som de gamle analoge TV-kanaler lå på. For at gøre dette i praksis var man derfor nødt til at slukke for udsendelsen af de gamle kanaler før man kunne tænde for de nye digitale TV-kanaler. Under denne udskiftning, har mange TV-kanaler skiftet placering rent frekvensmæssigt, og det betyder, at hvis man modtager TV-signalet via antenne (DVB-T), så er man nødt til at genindstille kanalerne.
Mange digital modtagerbokse genindstiller TV-kanalerne automatisk, men er dette ikke tilfældet for dig, så skal du selv sørge for at genindstille TV-kanalerne manuelt.
Tips til manuelt genindstilling
Her er hjælp i form af nogle tips til genindstillingen af din digitale DVB-T modtagerboks, altså den boks du bruger, hvis du modtager TV via antenne:
- Udfør en manuel kanalsøgning via menuen i modtagerboksen.
- For nogle produkter kan det være nødvendigt at tænde og slukke for strømmen.
- Andre produkter skal bringes tilbage til fabriksindstillingerne. Dette gøres typisk via menuen i modtagerboksen.
- Ellers kan du søge hjælp i manualen til din modtagerboks eller evt. hos forhandleren.
- Hvis ovenstående punkter ikke hjælper, kan du søge hjælp hos Det nye TV-signal, som er en borgerservice for overgangen til det nye TV-signal.
Læs mere om digital tv på telemarkedet.dk, og husk at vi indsamler priser på digital tv fra danske tv-operatører, og gør det muligt at foretage prissammenligning af digital tv.